Barfotaboots till hästar

Professionella och skonsamma gångskor för din häst!

Kontakta mig idag

Barfotaboots för optimalt skydd och naturlig rörelse

Välkommen till vårt sortiment av barfotaboots för hästar! Vi erbjuder skor som är speciellt utformade för att ge din häst optimal komfort och stöd under sina aktiviteter. Oavsett om du är en hästägare i Stockholm eller någon annanstans i Sverige, kan vi hjälpa dig att hitta de perfekta skorna för din häst. Vi är experter inom området och vi är stolta över att kunna erbjuda högkvalitativa produkter som kommer att göra en verklig skillnad för din hästs välbefinnande. Läs vidare för att ta reda på mer om våra barfotaboots och hur de kan gynna din häst.

Kontakta mig idag för hjälp

Flexboots

Scoot boots

Evo boots

Vilka barfotaboots ska jag välja?

När du väljer barfotaboots för din häst är det viktigt att tänka på storlek, passform, material och konstruktion för att säkerställa bästa möjliga passform och funktion. Vanliga problem som kan uppstå vid användning av barfotaboots inkluderar passform, skavsår, slitage och obehag för hästen. Det är viktigt att regelbundet inspektera och underhålla bootsen för att förlänga deras livslängd och undvika problem.

1. Storlek och passform: Det är viktigt att välja rätt storlek och passform för din häst. Mät din hästs hov noggrant och följ tillverkarens storlekstabell för att hitta rätt storlek. Se också till att booten sitter ordentligt på hoven och inte glider eller klämmer åt.

2. Material och konstruktion: Barfotaboots är vanligtvis tillverkade av flexibla och hållbara material som kan anpassa sig efter hästens hovrörelser. Kontrollera att booten är tillverkad av kvalitetsmaterial och har en stabil konstruktion som kan motstå slitage och stötar.

3. Gångkomfort: En av fördelarna med barfotaboots är den ökade komforten för hästen. Se till att booten är bekväm och inte orsakar någon irritation eller skav på hoven. En bra boot kommer att ge hästen god rörelsefrihet och skydda hoven samtidigt som den tillåter naturlig rörelse och flexibilitet.

4. Användning och aktivitet: Tänk på hur du planerar att använda barfotabootsen. Vissa bootar är mer lämpade för vardagsbruk och lättare aktiviteter, medan andra är mer robusta och lämpade för extrema terränger och tävlingar. Se till att välja en boot som passar din hästs behov och aktivitetsnivå.

5. Underhåll och rengöring: Barfotaboots behöver regelbunden rengöring och underhåll för att hålla dem i gott skick. Se till att följa tillverkarens rekommendationer för rengöring och underhåll, och kontrollera regelbundet att booten inte har några skador eller slitage.

Genom att ta hänsyn till dessa faktorer och välja rätt barfotaboots kan du ge din häst optimalt skydd och komfort samtidigt som den får behålla sin naturliga gång och rörelsefrihet.

Hur mäter man en häst för att få rätt barfotaboots storlek?

För att mäta en häst för att få rätt barfotaboots storlek behöver du följa några enkla steg. Här är en guide för att hjälpa dig:

1. Förbered hästen: Innan du mäter hästen är det viktigt att förbereda den genom att rengöra hovarna noggrant. Se till att eventuell smuts eller lera avlägsnas för att få korrekta mätningar.

2. Mät hovens bredd: Ta en mätband och placera det runt den bredaste delen av hoven, vanligtvis vid hälområdet. Se till att mätbandet är tätt men inte för stramt. Notera mätningen i millimeter.

3. Mät hovens längd: Placera mätbandet längs hovens framsida, från tå till häl. Se till att mätbandet är rakt och inte böjt. Notera mätningen i millimeter.

4. Mät hovens omkrets: Ta mätbandet och placera det runt hoven precis ovanför hovens kronrand. Se till att mätbandet är tätt men inte för stramt. Notera mätningen i millimeter.

5. Upprepa för alla hovar: Upprepa stegen 2-4 för alla hovar på hästen.

6. Jämför mätningarna: Ta fram en storlekstabell för barfotaboots och jämför dina mätningar med tabellen för att hitta rätt storlek. Det kan vara en bra idé att välja en storlek som är något större än dina mätningar för att säkerställa en bekväm och passande sko.

7. Prova på och anpassning: När du har valt rätt storlek är det dags att prova på skorna på din häst. Se till att skorna sitter ordentligt och ger tillräckligt med utrymme för hoven att röra sig naturligt. Om skorna verkar för små eller för stora kan det vara nödvändigt att justera storleken eller prova en annan modell.

8. Regelbunden uppföljning: Det är viktigt att regelbundet kontrollera och anpassa barfotaboots för att säkerställa att de fortfarande passar korrekt och ger optimal komfort och skydd för din häst. Hovens form och storlek kan förändras över tid, så det kan vara nödvändigt att återvända till mätprocessen och uppdatera storleken om det behövs.

 

Att mäta din häst för att få rätt barfotaboots storlek är avgörande för att säkerställa en bekväm och säker passform. Genom att följa dessa steg kan du vara säker på att du väljer rätt storlek och modell för din häst. Kom ihåg att kontrollera och anpassa skorna regelbundet för att säkerställa att de fortfarande passar korrekt och ger optimalt skydd för din hästs hovar.

Vilken typ av sko passar bäst för en barfota-häst?

För en barfota-häst rekommenderas att använda barfotaboots eller hovskydd för att skydda hovarna och ge stöd. Barfotaboots är speciellt utformade skor som efterliknar den naturliga rörelsen och formen hos en barfota-hov. De är tillverkade av flexibelt material och ger hästen möjlighet att röra sig naturligt samtidigt som de ger skydd mot ojämna underlag och spetsiga föremål. Dessa skor är lätta att ta på och av, vilket gör dem idealiska för hästar som behöver skor tillfälligt eller för specifika aktiviteter. Det är viktigt att välja rätt storlek och modell för att säkerställa en korrekt passform och optimal komfort för hästen.

För att välja rätt barfotaboots bör man ta hänsyn till hästens hovform, aktivitetsnivå och eventuella specifika behov. Det finns olika modeller av barfotaboots på marknaden med olika egenskaper och funktioner. Fråga oss om ni är osäkra på ert val.

Hur ofta bör man byta barfotaboots för en häst?

Det finns ingen exakt tidsram för när man bör byta barfotaboots för en häst, eftersom det beror på flera faktorer såsom hästens aktivitetsnivå, terrängen den rids på och hur väl passformen är. Generellt sett bör man dock kontrollera och byta ut bootsen regelbundet för att säkerställa optimalt skydd och komfort för hästen.

Om bootsen har sprickor, slitna sulor eller om de inte längre sitter ordentligt på hästens hov, kan det vara dags att byta ut dem. Det är också viktigt att regelbundet rengöra och underhålla bootsen för att förlänga deras livslängd. Kontakta oss om ni är osäkra på om det är dags att byta.

Vilka är fördelarna med att använda barfotaboots för hästar?

Det kan finnas flera fördelar med att använda barfotaboots för hästar. De ger en naturlig och bekväm gång, skyddar hovarna mot skador och slitage, kan korrigera hovproblem och är praktiska & användarvänliga. De är enkla att sätta på och ta av hästen och kan justeras för att passa olika hovstorlekar och former. Dessutom är de lätta och flexibla, vilket gör att hästen kan röra sig mer naturligt och bekvämt. Barfotaboots är också hållbara och kan användas under olika väderförhållanden och terränger.

Vilka är nackdelarna med att använda barfotaboots för hästar?

Precis som med alla typer av skor kan det finnas vissa nackdelar med att använda barfotaboots för hästar. En av nackdelarna är att det kan ta tid för hästen att vänja sig vid att gå i bootsen. Vissa hästar kan uppleva obehag eller vara obekväma i början, men detta kan oftast åtgärdas genom att gradvis vänja hästen vid att använda bootsen.

En annan nackdel är att bootsen kan bli hala på vissa underlag, särskilt om de inte är ordentligt rengjorda eller om sulorna är slitna.

Vad är skillnaden mellan barfotaboots och hovskor?

Barfotaboots och hovskor är två olika alternativ för att skydda hästens hovar. Barfotaboots är utformade för att efterlikna hästens naturliga barfota gång och ger skydd samtidigt som de tillåter naturlig rörelse och flexibilitet. Hovskor är fysiska metallskor som används för extra skydd eller stöd, men begränsar hästens naturliga rörelse. Vilket alternativ som är bäst beror på hästens individuella behov och användning, rådfråga oss för rekommendationer.

Barfotaboots är ett populärt alternativ för hästägare som vill ge sina hästar skydd och komfort samtidigt som de behåller en naturlig gång.

Varför är barfotaboots bättre för hästar än traditionella hovskor?

Barfotaboots bättre för hästar än traditionella hovskor eftersom de tillåter naturlig rörelse, främjar hovhälsa, ger bättre grepp och stabilitet, samt kan vara mer kostnadseffektiva. Genom att välja barfotaboots för din häst kan du bidra till att främja dess välbefinnande och minska risken för skador och problem.

Har ni övriga frågor gällande barfotaboost? Välkommen att kontakta oss så hjälper vi er!

Kontakt 073 - 377 70 50